lördag 20 augusti 2011

Här börjar vi!

Sitter och tittar ut från vårt sovrumsfönster på tolfte våningen på Mijin Towers Palace i Okbo, Korea! En härlig syn, vattnet är spegelblankt och jag ser rakt ut över oceanen. Så nu känner jag; då börjar vi.

Har varit här i Korea i exakt tre veckor och börjar att landa. Det är en omställning att komma från min lugna vrå i Göteborg till andra sidan världen med barn och familj till något som är så  annorlunda som Sydkorea. Men vilken utmaning och vad spännande! 

Namnet som vi har tagit som rubrik till våran blogg, symboliserar just skillnaden mellan dessa världar, Från Rotmos till Kimchi... Två olika kulturers kännetecken. Välkommen att följa med på vår färd!

Vi åkte en tidig morgon från vårt hem i Göteborg i slutet av juli, då såg det ut så här:







Härligt grönt mitt i bostadsområdet, så har vi det klart bästa läget med gavel mot grönområde. Alla fyra årstider har vi extremt mycket av. När det sommar; så är det verkligen hett, när det vinter; så är det verkligen vinter osv , så de växter vi lyckats hålla vid liv har ett band från medelhavet så som citrusträd, oliv och rosmarin. Nu senast hoppas vi på vårt nyplanterade silverpäronträd, på gaveln, som är motsvarigheten till medelhavets olivträd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar